مدت زمان یادگیری گیتار

مدت زمان یادگیری گیتار بصورت حرفه ای چقدره؟

شمایی که در حال خوندن این مطلب هستین، وقتشه که یک سفر شگفت انگیز و ماجراجویانه رو شروع کنین؛ چونکه یادگیری گیتار به صورت حرفه‌ای آرزوی بسیاری از علاقه‌مندان به موسیقی هست و طی کردن این مسیر یادگیری میتونه یک کاراکتر ویژه هم براتون به ارمغان بیاره که تبدیل شدن به یک شخصیت هنرمند و آرتیست هست که در تمام طول زندگی تون میتونین از این کاراکتر جذاب لذت ببرین.

اما سوال اینجاست که این فرآیند یادگیری گیتار چقدر زمان می‌بره؟ تو این مقاله در مورد عواملی که روی مدت زمان یادگیری گیتار تأثیر میذاره، میخوایم باهاتون صحبت کنیم.

یادگیری گیتار

عوامل مؤثر بر مدت زمان یادگیری گیتار

تجربه قبلی: اگه قبلا تجربه یادگیری یک ساز رو بصورت نصفه و نیمه داشتین و ادامه ش ندادین، اینجا به کمک تون میاد! چونکه برای یادگیری هر کدوم از سازها ( از گیتار بگیر تا پیانو و سنتور و...) ما باید به مبانی مقدماتی علم موسیقی آشنا باشیم. بنابراین تمام تجربیات ریز و درشت و کارهای نصفه و نیمه تون به شما کمک میکنه تا سریعتر به پیش برین.

البته اونایی هم که تجربه ی قبلی آشنایی با سازها رو ندارن و قراره تازه شروع به کار کنن هم قرار نیست نا امید باشن؛ چون لذت یادگیری یه مسیر تازه و شیرینی نواختن اولین نُت های موسیقی، انگیزه ی بسیار زیادی رو برای یادگیری بیشتر به شما میده.

نوع موسیقی: سبک موسیقی که می‌خواین یاد بگیرین هم تاثیر زیادی در زمان یادگیری تون داره. می پرسید چطور؟ بذارین با یه مثال ساده توضیح بدیم:

فرض کنین قراره بدون هیچ تجربه قبلی شروع به آشپزی کنین و قراره کم کم دست پخت خودتون رو بهتر کنین. قطعا برای شروع یادگیری دنبال غذاهای ساده تری میرین. شاید حتی از املت شروع کنین تا کم کم به فسنجون و قورمه سبزی برسین. دلیلش هم کاملا ساده ست. چون تهیه ی غذایی مثل قورمه سبزی نیاز به تجربه و تکنیک های خاصی در پخت داره که شما باید به مرور زمان و سعی و خطا بدست بیارین.

برای یادگیری گیتار هم سبک موسیقی مورد نظر شما مهمه و معمولا یادگیری موسیقی کلاسیک زمانبر تر از یادگیری سبک های پاپ یا راک هستن.

آموزش گیتار

تعداد ساعات تمرین: جمله ی قشنگی از وینستون چرچیل در مورد اهمیت تلاش و پشتکار وجود داره که میگه : ( نه قدرت بدنی و نه هوش، بلکه تلاشِ پیوسته ماست که توانایی های بالقوه مون رو شکوفا میکنه )

بنابراین تمرین منظم و مداوم، یکی از پارامترهای مهم سرعت یادگیری شماست و اگه بتونین روزانه حداقل بین 30 دقیقه تا 1 ساعت برای یادگیری و تمرین گیتار وقت بذارین، می تونین در عرض سه تا پنج سال به سطح حرفه ای برسین.

زمانبندی تقریبی فرآیند یادگیری گیتار

با توجه به مواردی که در بالا گفته شد، اگه بخوایم بصورت خلاصه یک پیش بینی تقریبی از مدت زمان یادگیری گیتار از مبتدی تا حرفه ای داشته باشیم، میتونیم بصورت زیر دسته بندی کنیم :

  • مبتدی: ۶ ماه تا ۱ سال برای یادگیری آکوردهای پایه و نواختن آهنگ‌های ساده.
  • متوسط: ۱ تا ۳ سال برای تسلط روی تکنیک‌های پیشرفته و نواختن آهنگ‌های پیچیده‌تر.
  • حرفه ای: ۳ تا ۵ سال یا بیشتر، بسته به تلاش و تمرینات شما.

مراحل یادگیری گیتار

مرحله 1: آشنایی با ساز

در گام اول لازمه که با مقدماتی مثل اجزای گیتار، نحوه نگه‌داشتن گیتار در دست و تکنیک‌های ابتدایی ساز گیتار آشنا بشین. این مرحله معمولاً چند هفته طول می‌کشه تا بتونین تسلط کافی رو بدست بیارین.

مرحله 2: یادگیری آکوردها

یادگیری آکوردهای پایه گیتار یکی از مهم‌ترین مراحل آموزش شماست. شما با گذروندن این مرحله باید بتونین تعدادی از آکوردهای اصلی رو به خوبی بزنین. یادگیری این مرحله ممکنه چند ماه هم طول بکشه اما همینکه در این مرحله توانایی اجرا کردن یکسری از قطعات موسیقی رو بدست میارین، براتون بسیار جذاب و امیدوار کننده ست و خیلی مشتاق تر میتونین فرآیند یادگیری گیتار رو تا حرفه ای شدن ادامه بدین.

گیتار زدن حرفه ای

مرحله 3: تمرین تکنیک‌های پیشرفته

بعد از یادگیری آکوردهای پایه، باید روی تکنیک‌های پیشرفته‌تر مثل پیکینگ، فرت‌برداری و تکنیک‌های خاص دیگه تمرکز کنین. این مرحله معمولاً از چند ماه تا یک سال طول میکشه.

مرحله 4: اجرای قطعات موسیقی

بعد از اینکه تکنیک های پیشرفته تر رو در گیتار یاد گرفتین، دیگه خیالتون راحته که میتونین قطعه های موسیقی رو اجرا کنین و لذت ببرین. البته ناگفته نمونه که تمرین و اجرای آهنگ‌های مختلف به شما کمک می‌کنه تا تکنیک‌ها و آکوردهایی رو که یاد گرفتین، تقویت کنین و مسلط تر به اجرای قطعات موسیقی بپردازین.

مرحله 5: تمرین مداوم و پیشرفت تا حرفه ای شدن

یادگیری گیتار یک فرآیند مداومه و همیشه جا داره تا بهتر و درجه یک بشین؛ حتی پس از رسیدن به سطح پیشرفته، تمرین و یادگیری تکنیک‌های جدید ادامه داره. پس اگه قصدتون اینه که یه روزی تو نواختن گیتار بترکونین و حرفی برای گفتن باقی نذارین، به یادگیری خودتون ادامه بدین و هیچ وقت متوقف نشین.

اگه دنبال این هستین که گیتار رو بصورت رایگان از یک استاد حرفه ای دنبال کنین، ما استاد بابک امینی رو به شما پیشنهاد می کنیم:

آموزش رایگان گیتار بابک امینی
رپورتاژ تبلیغاتی

چه گیتاری برای شروع یادگیری مناسبه؟

دو نوع گیتاری که از محبوب ترین انواع گیتار هستن و انتخاب مناسبی هم برای شروع یادگیری به شمار میرن، گیتارهای کلاسیک و گیتارهای آکوستیک هستن. این دو مدل گیتار تفاوت هایی هم بینشون هست که در ادامه به این تفاوت ها اشاره می کنیم:

1. گیتار کلاسیک: طراحی بدنه ی این گیتار ظریف تر و باریک تر هست و از سیم های نایلونی یا ترکیبی از سیم های نایلونی و فلزی ساخته شده که صدای گرم و ملایم تری داره. این مدل گیتار برای اجرای موسیقی کلاسیک و فلامنکو بسیار ایده آله.

2. گیتار آکوستیک: طراحی بدنه ی این مدل گیتار بزرگتر و عمیق تر هست که به تولید صدای قوی تر کمک میکنه و عموما از سیم های فلزی ساخته شده که صدای بلندتر و درخشان تری تولید میکنه و برای انواع سبک های موسیقی مناسبه.

هر کدوم از دو مدل بالا انتخاب های مناسبی برای شروع یادگیری میتونه باشه. البته گیتارهای کلاسیک به خاطر داشتن سیم های نایلونی، فشار کمتری رو به انگشتان شما وارد میکنه که میتونین برای شروع کار که قراره تازه گیتار دستتون بگیرین و تکنیک ها رو تمرین کنین، گیتارهای کلاسیک رو در اولویت خودتون قرار بدین.

فرصت ویژه تبلیغات در وب سایت ادینوَر:

صدای کسب و کار شما رو [ تو گوگل ] به گوش [ تمام مردم شهر ] میرسونیم