اگه عسل رس ببنده خراب میشه؟
همون طور که اشاره کردیم رس بستن عسل به دلیل وجود مواد طبیعی قندی موجود در عسل هستش و در واقع یک تغییر شکل فیزیکیه و فرآیندی کاملن طبیعی به حساب میاد و هیچ مشکلی از بابت مصرف عسل رس بسته وجود نداره.
چقدر طول میکشه تا عسل رس ببنده؟
از اونجایی که هر عسل از منشا گیاهی متفاوتی تولید شده، ترکیب قندی و رطوبت مخصوص به خودش رو داره؛ به همین دلیل مدت زمان رس بستن عسل ها ممکنه از چند روز تا چند سال طول بکشه. بر همین اساس عسل ها رو از لحاظ مدت زمان رس بستن به سه دسته ی زیر تقسیم بندی میکنن:
1- عسل های زود رس ( کمتر از 2 ماه )
عسل های عشقه، کُلزا، خارشتر، یونجه، آفتاب گردان و پنبه مثال هایی از این دسته هستن و حتی گاهی ممکنه پیش بیاد که عسل کُلزا داخل خود کندو رس ببنده!
2- عسل های متوسط رس ( کمتر از یک سال )
بیشتر عسل های سرزمین ما از این دسته هستن؛ عسل هایی مثل عسل مرکبات، کوهستان، دشت، جنگل، گون به عنوان مثال هایی ازاین دسته به حساب میان.
3- عسل های دیر رس ( بیشتر از یک سال )
عسل هایی مثل عسل کُنار، عناب، اقاقیا و آویشن جزو این دسته به حساب میان.
آیا شیوه رس بستن همه ی عسل ها یکسان هستش؟
نه، با توجه به شهد گیاهی که زنبور برای تولید عسل ازش استفاده کرده شیوه رس بستن عسل ها هم متفاوت هستش.
بر اساس میزان رطوبت و قندهای طبیعی موجود در عسل، بافت عسل رس بسته و اندازه ی دونه های کریستاله شده میتونه از خیلی نرم و پودری تا دونه های درشت و سخت متغیر باشه.
به عبارت دیگه بافت یک سری از عسل های رس بسته بسیار ریز هستش و موقع امتحان کردن در زیر زبون بافت نرم اون کاملن مشخصه؛ اما بافت یک سری دیگه ازعسل های رس بسته کاملن زبر هست، به طوری که موقع امتحان کردن در دهان، دونه های درشت شکر در زیر دندون و زبون به خوبی حس میشه.
خلاصه که تشخیص عسل رس بسته ی طبیعی از عسل شکرک زده به همین آسونی ها هم نیست و یک جمله ی معروفی هست که میگه: عسلِ خوب رو نمیشه شناخت، باید عسل فروش رو خوب بشناسی.
برای اینکه خیالتون از بابت این موضوع راحت باشه، علاوه بر راهی که در بخش های قبلی برای تشخیص تفاوت بین عسل رس بسته و عسل شکرک زده بیان کردیم، پیشنهاد میکنیم حتمن از عسل فروش مطمئن خرید کنید و ازش درخواست کنید تا برگه ی آزمایش عسل های خودش رو به شما نشون بده تا اینجوری با ترکیبات به کار رفته در عسل آشنا بشید.