اول سنگ ها مون رو با خودمون وا بکنیم!
انتخاب یک ساز و تعهد به یادگیری اون در دوران بزرگسالی یک تصمیم بزرگ به حساب میاد. بنابراین باید در گام اول با شناخت ظرفیت و توانایی های خودمون شروع کنیم تا در ادامه بتونیم ساز مناسب روحیات خودمون رو انتخاب کنیم. موارد زیر میتونه برای درک این موضوع به شما کمک کنه:
• اهداف شما :
به این فکر کنین که دوست دارین چه سبکی از موسیقی رو اجرا کنین؟ جواب این سوال تا حدود زیادی میتونه در انتخاب ساز مناسب برای یادگیری موثر باشه. می پرسید چطور؟
بیاین برای درک بهتر موضوع چند تا مثال بزنیم؛ مثلا ممکنه توی تصورات خودتون دوست داشته باشین که همراه ساز زدن، آواز هم بخونین که در این مورد بهترین ساز برای یادگیری میتونه گیتار یا کیبورد (اُرگ) باشه؛ یا اینکه تو فکر این هستین تا یک گروه راک تشکیل بدین که در این حالت ممکنه یادگیری گیتار باس یا درام انتخاب بهتری باشه.
بنابراین سبک موسیقی مورد علاقه تون میتونه معمای ذهنی شما رو از انتخاب ساز مناسب برای یادگیری، تا حدود زیادی حل کنه.
• توانایی ها:
یکی دیگه از اقداماتی که میتونین برای انتخاب ساز مد نظرتون انجام بدین این هست که خودتون رو با ساز محک بزنین که چند مَرده حلاج هستین! خب این یعنی چی؟
یعنی اینکه اگه براتون امکان پذیر هست، چند تا ساز رو تست کنین تا به یک واقع بینی درستی از ساز مد نظرتون برسین. برای اینکار میتونین یک سَری به فروشگاه لوازم موسیقی محل تون بزنین یا اینکه از دوستان و آشنایان خودتون تقاضا کنین که ساز شون رو برای تست کردن در اختیار شما قرار بدن.
نکته اینجاست که مثلا سازی مثل گیتار رو برای اولین بار توی دست تون میگیرین، بصورت واقعی تر با نحوه ی نواختن ساز گیتار و انگشت گذاری روی سیم ها و... آشنا میشین که میتونه تجربه ی خوبی برای تصمیم گیری نهایی تون باشه.
• هزینه ی ساز:
همیشه بحث هزینه های خرید و نگهداری (تعمیر و کوک) ساز هم جزو پارامترهای تعیین کننده برای انتخاب ساز میتونه باشه. بعنوان مثال ساز هایی مثل گیتار و کیبورد جزو سازهای با قیمت پایین و هزینه های نگهداری و تعمیر کمتری هستن و در مقابل سازی مثل پیانو قیمت های بالاتری رو داره.