یادگیری موسیقی

بهترین ساز برای یادگیری بزرگسالان چیه؟ (معرفی 5 ساز ایده آل)

یادگیری یک ساز می تونه یکی از لذت بخش ترین تجربیات زندگی مون باشه. از طرفی نواختن ساز باعث تقویت اعتماد به نفس میشه و یک تمرین مناسب برای ورزش ذهن هم به شمار میاد.

همیشه نواختن یک ساز برای اولین بار هیجان انگیز هست و هر زمان که تصمیم به یادگیری یک ساز داشته باشین، مطمئناً تأثیر مثبتی رو هم در زندگی شما ایجاد میکنه.

البته یادگیری موسیقی نه تنها یک فعالیت سرگرم کننده ست، بلکه فرصتی رو فرآهم میکنه تا با عزیزان تون یک دورهمی تشکیل بدین و اوقات خوشی رو در کنار شون سپری کنین.

اما قبل از همه ی این حرفا، لازمه که بهترین ساز رو برای یادگیری موسیقی پیدا کنین. بنابراین، اگه از خودتون می‌پرسین که: "چه سازی رو باید برای یادگیری انتخاب کنم؟" جای درستی اومدین و تا آخر مقاله رو با ما باشین تا 5 ساز ساده و ایده آل رو برای شروع یادگیری موسیقی برای افراد بزرگسال بهتون پیشنهاد کنیم.

نواختن گیتار

اول سنگ ها مون رو با خودمون وا بکنیم!

انتخاب یک ساز و تعهد به یادگیری اون در دوران بزرگسالی یک تصمیم بزرگ به حساب میاد. بنابراین باید در گام اول با شناخت ظرفیت و توانایی های خودمون شروع کنیم تا در ادامه بتونیم ساز مناسب روحیات خودمون رو انتخاب کنیم. موارد زیر میتونه برای درک این موضوع به شما کمک کنه:

• اهداف شما :

به این فکر کنین که دوست دارین چه سبکی از موسیقی رو اجرا کنین؟ جواب این سوال تا حدود زیادی میتونه در انتخاب ساز مناسب برای یادگیری موثر باشه. می پرسید چطور؟

بیاین برای درک بهتر موضوع چند تا مثال بزنیم؛ مثلا ممکنه توی تصورات خودتون دوست داشته باشین که همراه ساز زدن، آواز هم بخونین که در این مورد بهترین ساز برای یادگیری میتونه گیتار یا کیبورد (اُرگ) باشه؛ یا اینکه تو فکر این هستین تا یک گروه راک تشکیل بدین که در این حالت ممکنه یادگیری گیتار باس یا درام انتخاب بهتری باشه.

بنابراین سبک موسیقی مورد علاقه تون میتونه معمای ذهنی شما رو از انتخاب ساز مناسب برای یادگیری، تا حدود زیادی حل کنه.

• توانایی ها:

یکی دیگه از اقداماتی که میتونین برای انتخاب ساز مد نظرتون انجام بدین این هست که خودتون رو با ساز محک بزنین که چند مَرده حلاج هستین! خب این یعنی چی؟

یعنی اینکه اگه براتون امکان پذیر هست، چند تا ساز رو تست کنین تا به یک واقع بینی درستی از ساز مد نظرتون برسین. برای اینکار میتونین یک سَری به فروشگاه لوازم موسیقی محل تون بزنین یا اینکه از دوستان و آشنایان خودتون تقاضا کنین که ساز شون رو برای تست کردن در اختیار شما قرار بدن.

نکته اینجاست که مثلا سازی مثل گیتار رو برای اولین بار توی دست تون میگیرین، بصورت واقعی تر با نحوه ی نواختن ساز گیتار و انگشت گذاری روی سیم ها و... آشنا میشین که میتونه تجربه ی خوبی برای تصمیم گیری نهایی تون باشه.

• هزینه ی ساز:

همیشه بحث هزینه های خرید و نگهداری (تعمیر و کوک) ساز هم جزو پارامترهای تعیین کننده برای انتخاب ساز میتونه باشه. بعنوان مثال ساز هایی مثل گیتار و کیبورد جزو سازهای با قیمت پایین و هزینه های نگهداری و تعمیر کمتری هستن و در مقابل سازی مثل پیانو قیمت های بالاتری رو داره.

مدل گیتاریست

پیشنهاد 5 تا از بهترین سازها برای یادگیری آسان بزرگسالان:

یادگیری بعضی از سازها ساده تر از سایر سازهاست. به عنوان مثال برای تسلط به ساز ویولن، شما نیاز به سال‌ها تمرین و تلاش دارین، در حالی که به جاش می‌تونین گیتار رو بردارین و خیلی سریعتر آهنگ‌های خودتون رو بنوازین.

بنابراین اگه به دنبال سازی با پروسه ی یادگیری آسونتر و کم هزینه هستین، هر کدوم از گزینه های زیر میتونه برای شما مناسب باشه :

1. ساز دهنی (هارمونیکا)

یکی از ساده ترین سازهایی که ارزش امتحان کردن رو داره و در سبک های مختلف موسیقی هم بسیار محبوبه، سازدهنی (هارمونیکا) هست. همونطور که از ظاهر یک سازدهنی مشخصه، بخش های پیچیده ی زیادی نداره و فقط یک ساز جمع و جوری هست که توی دستاتون میگیرین و خیلی سریع میتونین در هر موقعیت دلخواهی تمرین خودتون رو شروع کنین.

همچنین برای زدن سازدهنی، نیاز به یادگیری تکنیک های پیچیده نیست و میشه با چند تمرین ابتدایی، ملودی های ساده تر رو خیلی زود اجرا کرد.

سازدهنی

2. گیتار

شاید به جرات بشه گفت که گیتار انتخاب اکثریت افراد برای شروع یادگیری موسیقی به حساب میاد و دلایل بسیاری هم برای این انتخاب وجود داره که اگه بخوایم این دلایل رو بصورت تیتر وار بیان کنیم، میشه موارد زیر رو نام برد:

دلایلی مثل آسونی یادگیری، تنوع سبک موسیقی (راک، پاپ، جاز، فلامنکو)، قابل حمل بودن ساز، منابع آموزشی فراوان، اجتماعی بودن ساز، هزینه ی کمتر ساز و...

بنابراین یکی از بهترین سازها برای یادگیری بزرگسالان قطعا گیتار هست که با یادگیری چند آکورد ساده هم میتونین آهنگ های مورد علاقه تون رو اجرا کنین و از دورهمی هاتون لذت ببرین.

3. یوکللی

این لیست بدون معرفی ساز یوکللی قطعا کامل نمیشه :)

ساز یوکللی در چند سال اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده و یادگیری اون حتی از گیتار هم راحتتره چون تعداد سیم های کمتری داره و انگشت گذاری روی دسته ی ساز هم به نسبت گیتار راحتتره. همچنین از لحاظ قیمت ساز هم بسار مقرون به صرفه و اقتصادیه.

یوکللی

4. کیبورد (اُرگ)

کیبورد (ارگ)، جزو دسته ای از سازهای الکتریکیه که امکان نواختن چندین نت رو بصورت همزمان براتون فراهم میکنه و این قابلیت باعث میشه تا ملودی های پیچیده رو راحتتر بتونین اجرا کنین.

در یک کیبورد الکتریکی می‌تونین شدت صدا رو کنترل کنین، از جلوه‌های صوتی ویژه استفاده کنین و حتی موسیقی خود رو در کمترین زمان بسازین. دیگه چی از این بهتر؟!

از طرفی یادگیری کیبورد یا ارگ میتونه درک بهتری هم از تئوری موسیقی برای شما فراهم کنه که در نتیجه یک پایه ی خوب برای یادگیری سازهای دیگه هم به شمار میاد.

5. درام

ساز درام

بوووووووم ........!

لیست مون رو با یه پایان انفجاری به انتها می رسونیم:)

ساز انفجاری درام که یک ساز فوق االعاده برای تخلیه ی انرژی و کاهش استرسه و با ضربات قوی و ریتمیک به آرامش پس از طوفان در خودتون می رسین؛

درام نوازی باعث افزایش هماهنگی بین حرکات دست ها و پاها و عکس العمل سریع در افراد میشه و همچنین کمک میکنه تا به شنیدن جزئیات در موسیقی توجه بیشتری داشته باشین.

درام ها معمولا به تکنیک های پیچیده نیاز ندارن و مبتدی ها هم میتونن با یادگیری الگوهای ساده، به موفقیت برسن.

نکته پایانی

این مهم نیست که در نهایت چه سازی رو برای یادگیری موسیقی انتخاب می کنین؛ مهم اینه که هر سازی رو که انتخاب کردین، با شور و انرژی و قدم به قدم جلو برین و از اجرای ملودی ها لذت ببرین.

وقتی که در اجرای ملودی های ساز به تسلط کافی رسیدین، اونوقته که دور و برتون شلوغه و همه مشتاق شنیدن هنرنمایی شما و لذت بردن از لحظات بودن در کنارتون هستن.

پس رو به جلو حرکت کنین و بترکونین...

فرصت ویژه تبلیغات در وب سایت ادینوَر:

صدای کسب و کار شما رو [ تو گوگل ] به گوش [ تمام مردم شهر ] میرسونیم