بازاریابی

تعریف بازاریابی به زبان ساده (مارکتینگ چیست؟)

بذارین همین اول کاری بگیم که تو این مطلب قراره در مورد بازاریابی صحبت کنیم و تموم زیر و بم اون رو در بیاریم و متوجه بشیم که این بازاریابی اصلن چی هست و چه انواع و اقسامی داره و چجوری میتونه به کسب و کارمون کمک کنه...

شاید برای شما هم پیش اومده باشه که کسب و کاری رو راه انداخته باشین و بهترین محصولات و خدمات ممکن رو هم عرضه کنین؛ اما هرچی منتظر موندین دیدین که خبری از مشتری نیست و اون طور که باید مشتری خاصی نیومده سراغتون... بعدش چی کار کردین؟ سراغ انجام چه راه و روش هایی رفتین؟

از اونجایی که در حال خوندن این متن هستین، احتمالن شما هم دغدغه ی رشد و پیشرفت توی کسب و کار خودتون رو دارید و از درجا زدن بدتون میاد؛ پس شما رو به خوندن ادامه این مقاله دعوت میکنیم تا در انتهای اون به جواب تمام سوال های بالا دست پیدا کنین...

بازاریابی یا مارکتینگ به زبان ساده یعنی چی ؟

برای جلب نظر مردم و جذب اونها به سمت محصولات و خدمات خودمون کلی راه و روش مختلف وجود داره که همه ی اون ها زیر مجموعه ی مفهومی با نام بازاریابی قرار می گیرن. بازاریابی یکی از اصلی ترین بخش های هر کسب و کاری به حساب میاد و کلن راجب اینه که چطوری میتونیم کاری کنیم تا محصولات و خدماتمون در بین مردم و مخاطبین بیشتری دیده بشه و این افراد رو به مشتری های خودمون تبدیل کنیم.

اگه بخوایم توی یک جمله بازاریابی (مارکتینگ) رو تعریف کنیم باید این طور بگیم:

به تمام راه هایی که منجر به توسعه بازار و جذب هر چه بیشتر مشتری های هدف به سمت کسب و کارمون بشه بازاریابی یا همون مارکتینگ میگیم.

به عبارت دیگه، بازاریابی به استراتژی هایی گفته میشه که به واسطه ی اونها بازار هدف، ما رو بشناسه، دوستمون داشته باشه و به ما اعتماد کنه و به عنوان مشتری از محصولات و خدمات ما خرید کنه.

دیجیتال مارکتینگ

حالا این بازاریابی چه انواع و اقسامی داره؟

در طی این سال ها و با پیچیده تر شدن رقابت بین کسب و کارهای مختلف، روش های بازاریابی هم به روز شده و کلی راه و روش مختلف تو این زمینه وجود داره و هر کسب و کاری با توجه به نیازهای خودش میتونه از یک یا چند مورد از این آیتم ها استفاده کنه.

در اینجا خیلی سریع فقط به برخی از مهم ترین انواع بازاریابی اشاره میکنیم:

چرا به بازاریابی برای موفقیت در کسب و کارمون نیاز داریم ؟

توی دوره و زمونه ای به سر می بریم که از هر کسب و کاری تا دلت بخواد سطح شهر وجود داره، از بوتیک لباس بگیر تا فست فود و لوازم آرایشی و...

اما کدوم یکی از این کسب و کارها تونسته بخش بیشتری از بازار رو به دست بگیره و مخاطبین بیشتری رو به سمت خودش جذب کنه؟ اصلن برای اینکه تو این زمینه از بقیه رقبا جلو بزنیم باید چیکار کنیم؟

ما به عنوان صاحب کسب و کار، نباید فقط یک فروشنده محصول و ارائه دهنده خدمات ساده باشیم، بلکه باید برای رشد و پیشرفت، دیده شدن و رقابت با سایرین دست به کار بشیم و توی این بازار پر هیاهو از روش های نوین و متنوع بازاریابی کمک بگیریم.

آیزاک نیوتون چه زیبا میگه: " اگر دید وسیع تری نسبت به بقیه داشته ام، به این دلیل است که بر شانه ی غول ها ایستاده ام. "

مال امری، تاجر و بازاریاب فوق العاده موفق هم دلیل موفقیت خودش رو این گونه بیان میکنه: " هیچ ایده ی بکری در زندگی ام نداشته ام؛ ایده های بکر بسیار خطرناک اند. "

پس رمز موفقیت نیوتون و مال امری در حوزه ی کاری خودشون چی بوده؟ اونها به جای تلاش برای اختراع دوباره ی چرخ، از چیزهایی که به کارآمدی و اطمینان معروف بودند الگوبرداری کردند.

در واقع برای اختراع دوباره ی چرخ باید نابغه باشیم و حتی در این صورت هم احتمال شکستمون بسیار زیاده.

بنابراین یکی از راه های موفقیت در کسب و کار، الگوبرداری از روش ها و راهکارهایی هست که باعث موفقیت سایرین شده؛ اما باید این رو هم بدونیم که الگوبرداری خالی، به تنهایی نمیتونه کمک کننده باشه؛ بلکه باید از این روشها بر اساس شرایط خاص حوزه ی کاری خودمون کمک بگیریم و از این طریق راه خودمون رو از سایر رقبا جدا کنیم.

موضوع بازاریابی هم از قاعده ی بالا پیروی میکنه و خیلی وقتها میشه با تحقیق و جست و جو راهکارهای جالبی رو تو این زمینه پیدا کرد و از اونها کمک گرفت.

دیجیتال مارکتینگ

یک قدم قبل از شروع بازاریابی برای کسب و کارمون!

در آخر جا داره که به یک نکته ی خیلی مهم دیگه هم اشاره کنیم؛ اونم اینکه اگه به کسب و کار خودمون به چشم یک سفر و ماجراجویی نگاه کنیم، بازاریابی حکم وسایل و تجهیزات کمک کننده ی ما در طول این سفر رو داره و ممکنه در طول مسیر از یک وسیله ای استفاده کنیم و ببینیم که بعد از یک مدت کارایی خودش رو از دست میده و یا اصلن نتیجه ی لازم رو ازش نمیگیریم و لازم باشه تا وسیله ی جدیدی رو جایگزینش کنیم؛

پس باید این رو هم بدونیم که هیچ روش بازاریابی وجود نداره که بتونه واسه ی همه ی حوزه ها نسخه پیچی کنه، ممکنه که با یک روش به موفقیت برسیم یا نرسیم؛ میخوایم بگیم که از یک روش انتظار معجزه نداشته باشین و بر ما لازمه که در طول این مسیر روش های مختلفی رو امتحان کنیم تا به بهترین نتیجه ممکن برسیم.

این رو گفتیم تا در جریان باشید و گول شیادان نسخه پیچ و پکیج فروش در حوزه ی بازاریابی و تبلیغات رو نخورین.

هیچ روش جادویی وجود نداره که یک شبه کسب و کار شما رو متحول کنه؛ برای رسیدن به مقصد و پیشرفت در کسب و کار باید به صورت مداوم در جست و جوی امتحان راه و روش های مختلف بود.